Ik schreef eerder een review van het boek Smokey Goodness 2 van Jord Althuizen. In het boek staan een aantal heerlijke rubs die je prima zelf kan maken. De Picanha uit dit recept heb ik ingewreven met een iets aangepaste versie van de Smokey’s beef rub. Het resultaat mag er zijn. Een zeer smaakvol stukje vlees met een heerlijke rub.
Serveer de picanha in dunne plakken met deze kruidige zoete aardappels en gegrilde romaine sla met balsamico.
Tip: serveer dit gerecht eens op zo’n mooie grote houten plank!
Smokey's Beef Rub Picanha
Ingrediënten
- 1000 gram Picanha
- 1 el paprikapoeder
- 1 el zeezout
- 2 tl suiker
- 2 tl basterdsuiker
- 2 tl knoflookpoeder
- 2 tl uienpoeder
- 1 tl gemalen koffie
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl oregano
- 1 tl peper
Instructies
Meng de ingrediënten van de rub.
Dep de picanha droog met keukenpapier en snijd het vet kruislings in.
Wrijf het vlees rondom in met rub.
Steek de BBQ aan met een indirecte zone van 150 graden.
Haal de picanha van de BBQ bij een kerntemperatuur van 42 graden en pak losjes in in aluminiumfolie.
Verhoog de temperatuur van de BBQ naar 220 graden.
Gril de picanha aan beide kanten tot een kerntemperatuur is bereikt van 50 graden.
Pak het vlees in in aluminiumfolie en laat 15 minuten rusten.
De kerntemperatuur loopt tijdens het rusten op tot 54 graden.
Snijd de picanha aan tafel in dunne plakken.
Notities
Extra benodigdheden: aluminiumfolie
Nog geen beoordelingen