Dit is weer een super lekker bijgerecht . We maakten al eerder prei op de BBQ met wat balsamico en zeezout, maar nu hebben we er een heerlijke tomatensaus bijgemaakt.
Door de BBQ niet te hoog op te stoken krijgt de prei de tijd om zacht te worden van binnen. Laat de prei lekker zwart blakeren en snijdt hem dan over de lengte in. De smaak van de normaal zo scherpe prei is heerlijk zacht en de combinatie met de kruidige tomatensaus maken het helemaal compleet.
Prei vd BBQ met kruidige tomatensaus
Ingrediënten
- 4 preien
- 2 el olijfolie
- zeezout
- Tomatensaus:
- 4 tomaten
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 2 el bakolijfolie (zie onze 'winkel')
- 2 tl paprikapoeder
- 1 tl tijm
- 1/2 tl venkelpoeder
- 1/2 tl knoflookpoeder
- 1/2 tl zeezout
- 1 el witte balsamico
Instructies
Steek de BBQ aan met een directe zone van 180 graden.
Was de preien goed schoon.
Snijd de onderkant en een gedeelte van het groen weg.
Smeer de prei in met olijfolie
Leg de prei op de BBQ voor ongeveer 15 minuten.
Keer de preien regelmatig tot ze rondom zwartgeblakerd zijn.
Maak ondertussen de tomatensaus. Snijd de tomaten in stukjes en bak op middelhoog vuur met 2 el bakolijfolie in een koekenpan.
Voeg het uitgeperste knoflookteentje erbij en roer door. Bak ongeveer 5 minuten.
Voeg alle kruiden, zout en witte balsamico erbij en kook nog een paar minuten op laag vuur.
Pureer de tomaten tot een mooie gladde saus.
Notities
Extra benodigdheden: staafmixer of keukenmachine
Nog geen beoordelingen