Het makkelijke aan een gerecht met couscous is dat je het prima eerder kunt klaarmaken. Couscous hoef je namelijk net perse warm te eten. Lauwwarm of koud kan ook heel goed.
Dit gerecht is ook erg lekker als onderdeel van een Marokkaanse maaltijd. Wij aten er deze Lamsbout bij, maar eigenlijk kun je er heel goed kip of rundvlees bij eten. En eet je vegetarisch, dan is dit een heerlijk hoofdgerecht!
Tip: gebruik een van onze biologische olijfoliën in dit gerecht! Bijvoorbeeld onze heerlijke Olijfolie Umbrië Sinaasappel!
Couscous met pompoen, venkel, sinaasappel en pistachenootjes
Ingrediënten
- 300 gram couscous
- 500 ml bouillon (groentebouillon)
- 3 el bakolijfolie (zie onze 'winkel')
- 1 venkel
- 1 rode paprika
- 400 gram pompoenstukjes (bijv. muskaatpompoen)
- 1 rode ui
- 1 sinaasappel, het sap en rasp
- 2 el biologische olijfolie of olijfolie sinaasappel (zie onze 'winkel')
- 30 gram ongezouten pistachenootjes, grof gehakt
- 2 el verse munt, fijngesneden
- 2 el verse platte peterselie, fijngesneden
- 2 el verse koriander, fijngesneden
- 2 tl zeezout
- peper
Instructies
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Snijd de venkel en paprika in stukjes, de pompoen in blokjes en rode ui in partjes.
Leg de groenten op een bakplaat met bakpapier en meng met de bakolijfolie en zeezout.
Rooster de groenten in de oven in ongeveer 25 minuten gaar.
Doe de couscous in een schaal en giet er de hete bouillon over. Laat 5 minuten wellen.
Boen de sinaasappel schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit.
Roer de couscous los met een vork en meng het sap en de olijfolie erdoorheen.
Schep de groenten uit de oven, de sinaasappelrasp, verse kruiden en pistachenootjes door de couscous en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Notities
Extra benodigdheden: bakplaat, bakpapier, rasp
Nog geen beoordelingen