Een lekkere maiskolf van de BBQ vinden wij een perfect bijgerecht bij een BBQ avondje, maar ook bijvoorbeeld bij een Mexicaanse maaltijd.
Deze maiskolven krijgen een heerlijke twist door de zachte en frisse smaak van de limoenolijfolie en de zoute smaak van de cheddar. Wij hebben de maiskolven gegrild op de BBQ, maar je kunt ze natuurlijk ook heel goed in een grillpan klaarmaken.
Tip: gebruik onze overheerlijke Olijfolie Umbrië Limoen in dit gerecht. Deze is te vinden in onze BBQandcookingshop.
Gegrilde maïs met limoenolijfolie en cheddar
Ingrediënten
- 2 maiskolven
- 1 el olijfolie limoen (uit de BBQandcookingshop)
- 2 el geraspte cheddar
- 1 el verse peterselie
- peper
- zeezout
Instructies
Kook de maiskolven 10 minuten in een pan met ruim water. Giet af en laat uitlekken.
Grill de mais circa 10 minuten op de BBQ of in een grillpan.
Keer regelmatig om.
Haal de kolven van de BBQ en smeer ze in met de limoenolijfolie.
Breng de mais op smaak met peper en zeezout en verdeel de geraspte cheddar eroverheen.
Garneer met fijngesneden peterselie.
Nog geen beoordelingen