Bijgerechten/ Vegetarisch

Griekse courgettekoekjes – kolokithokeftedes

Griekse courgettekoekjes - kolokithokeftedes

In Griekenland eten ze deze courgettekoekjes vaak als voorgerecht of als onderdeel van mezedes (Griekse hapjes). Het ziet er misschien uit als veel werk, maar ze zijn eigenlijk vrij makkelijk te maken. 

In deze hartige koekjes gaan naast lichtgroene courgettes ook verse kruiden, feta en bosuitjes. En uiteraard zijn ze heerlijk met zelfgemaakt tzatziki.

Tip: gebruik onze pure bakolijfolie om in te bakken! Èn erg lekker om een beetje Olijfolie Umbrië Limoen erover te besprenkelen.

Griekse courgettekoekjes - kolokithokeftedes

Griekse courgettekoekjes - kolokithokeftedes

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 16 stuks
Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten

  • 3 lichtgroene courgettes
  • 1/2 tl zout
  • 1 tl dille
  • 2 el peterselie, fijngesneden
  • 2 el munt, fijngesneden
  • 200 gram feta
  • 50 gram bloem
  • 1 ei
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 2 bosuitjes in ringetjes gesneden
  • Bakolijfolie of zonnebloemolie
  • Optioneel: Olijfolie Umbrië Limoen om te besprenkelen

Instructies

1

Rasp de courgettes met een grove rasp. Meng met 1/2 tl zout uit laat goed uitlekken in een zeef of vergiet.

2

Knijp het overtollige vocht uit de geraspte courgette en meng met de rest van de ingrediënten. (Niet de bakolijfolie)

3

Verwarm een ruime koekenpan op het vuur en verhit een laagje olie in de pan.

4

Schep met een lepel het courgettebeslag in kleine porties in de pan. (Ik gebruik 2 lepels om het in de pan te leggen.) Druk de koekjes voorzichtig plat met een lepel of spatel.

5

Bak de koekjes in ongeveer 10 minuten gaar. (Keer halverwege.)

6

Laat op keukenpapier uitlekken.

7

Serveer met verse tzatziki.

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter