Wij zijn dol op gepofte aardappels en zeker zoete aardappels. En deze zijn extra speciaal door de heerlijke salsa die er op gaat!
Dit recept kwamen wij tegen in een van de kooktijdschriften van Foodies. Een super recept om eens uit te proberen. Het is een leuk BBQ bijgerecht, ziet er mooi uit èn smaakt echt heerlijk. Een smaakbommetje op je bord!
Ga jij ‘m ook eens maken?
Gepofte zoete aardappel met mais-baconsalsa
Ingrediënten
- 4 grote zoete aardappels
- 150 gram bacon, in reepjes
- 1 ui, gesnipperd
- 300 gram mais (blik)
- 100 ml kippenbouillon
- 3 el slagroom
- 2 el verse peterselie, fijngesneden
Instructies
Was de aardappels en prik er met een vork een aantal gaatjes in. Pak ze per stuk in in aluminiumfolie.
Pof de zoete aardappels ongeveer 45 minuten op de BBQ op 180 graden. (Dit kan ook in de oven, maar dan wel onder de aluminiumfolie.)
Bak de bacon in een koekenpan zonder olie tot het lichtbruin en knapperig is.
Voeg de ui toe en bak ongeveer 6 tot 8 minuten zachtjes mee.
Voeg de mais en de bouillon toe en breng aan de kook. Kook door tot de bouillon tot de helft is ingekookt.
Voeg de slagroom toe en laat ongeveer 5 minuten pruttelen.
Breng de salsa op smaak met peper en zout en roer de peterselie erdoorheen.
Snijd de gepofte zoete aardappels open en vul ze met de salsa.
Notities
Extra benodigdheden: aluminiumfolie
Nog geen beoordelingen