Deze paprika’s worden eerst gevuld met een mengsel van onder andere gehakt, Italiaanse kruiden en zongedroogde tomaatjes. Met een dakje van mozzarella gaan ze samen de oven in. Ze hebben een heerlijk Italiaans tintje, daar zijn wij dol op.
Dit recept is voor 8 gevulde paprika’s en kan als bijgerecht of als hoofdgerecht geserveerd worden. Ze zijn in ieder geval makkelijk om klaar te maken en snel klaar. Lekker met bijvoorbeeld deze geroosterde aardappeltjes met tijm.
Gevulde paprika's met gehakt en mozzarella
Ingrediënten
- 500 gram rundergehakt
- 1 ui, fijngesnipperd
- 1 el Italiaanse kruiden
- 1 ei
- 3 zongedroogde tomaatjes, in kleine stukjes gesneden
- 2 rode paprika's
- 2 gele paprika's
- 1 bol mozzarella
- peper
- zeezout
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng in een ruime kom het gehakt met de fijngesnipperde ui, Italiaanse kruiden, het ei en de stukjes zongedroogde tomaat en breng op smaak met peper en zeezout.
Snijd de paprika's doormidden, haal de zaadjes eruit maar laat de steeltjes zitten.
Vul de paprika's met het gehaktmengsel en leg ze in de ingevette ovenschaal.
Snijd de bol mozzarella in 8 plakjes en leg op elke halve paprika een plakje.
Bak de paprika's in 30 minuten gaar in de oven.
Notities
Extra benodigdheden: ovenschaal (ingevet met een beetje olijfolie)
Nog geen beoordelingen