Deze kleine Griekse gehaktballetjes, ook wel Ellinika keftedakia genoemd, worden veel gemaakt in de traditionele Griekse keuken. Keftedakia is afgeleid van het Perzische Kofta.
Hoe je ze ook wilt noemen, ze zijn erg lekker en zeker in combinatie met onze zelfgemaakte Tzatziki.
Wil je nog meer Griekse gerechten erbij maken? Op onze website zijn meerdere lekkere recepten te vinden!
Griekse gehaktballetjes - Ellinika keftedakia
Ingrediënten
- 4 (oude) witte broodjes
- 1 kg rundergehakt
- 2 kleine uien (of 1 grote), gesnipperd
- 2 tenen knoflook, uitgeperst
- 12 takjes verse peterselie
- 4 tl oregano
- 2 tl munt
- 2 tl kaneel
- 1 tl citroenrasp
- 50 gram tarwebloem
- 5 el olijfolie
Instructies
Doe het gehakt in een kom en snijd de korstjes van het brood.
Week het brood kort in koud water en knijp het goed uit.
Voeg het broodkruim toe aan het gehakt.
Snipper de ui en voeg samen met de uitgeperste knoflook, fijngehakte peterselie, oregano, munt en het kaneel toe aan het gehakt.
Rasp de citroen en voeg dit eveneens toe aan het gehakt en kneed het goed door elkaar.
Maak balletjes van het gehaktmengsel ter grootte van een walnoot.
Dek de balletjes af en laat ongeveer een uur in de koelkast liggen.
Strooi de bloem op een bord en verhit de olie in een koekenpan
Wentel gehaktballetjes door de bloem en bak ze bruin en gaar.
Nog geen beoordelingen