Bijgerechten/ Vegetarisch

Salade met geroosterde aardappeltjes, paprika en geitenkaas

Salade met geroosterde aardappeltjes, paprika en geitenkaas

Aardappel kun je op veel verschillende manieren bereiden en kan ook heel goed in een salade verwerkt worden. Deze salade is vrij makkelijk om te maken, heeft niet veel verschillende ingrediënten maar wel een mooie combinatie aan smaken. De krieltjes in de schil worden met de paprika geroosterd in de oven en de knoflook wordt gepoft. Hierdoor wordt de smaak van de knoflook lekker zacht en verdwijnt de scherpheid. Wij gebruiken onze biologische BBQandcooking Olijfolie en Balsamico in dit gerecht en dat geeft echt een extra lekkere smaak aan de salade.

Wij maakten deze lauwwarme salade voor bij geroosterde kipfilet van de BBQ. Maar koud is hij ook heerlijk!

Salade met geroosterde aardappeltjes, paprika en geitenkaas

Salade met geroosterde aardappeltjes, paprika en geitenkaas

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten

  • 1 kilo krieltjes met schil
  • 2 rode paprika's
  • 4 el olijfolie (Biologische olijfolie zie 'winkel')
  • 4 teentjes knoflook, ongepeld
  • 3 el balsamico (zie 'winkel')
  • 125 gram harde geitenkaas
  • 4 el verse basilicum
  • peper
  • zeezout

Instructies

1

Snijd de krieltjes in tweeën en kook ze ongeveer 7 minuten in een ruime pan met water.

2

Snijd ondertussen de paprika in lange dunne repen en de repen vervolgens doormidden.

3

Verwarm de oven voor op 200 graden.

4

Giet de krieltjes af en laat goed uitdampen.

5

Verpak de knoflookteentjes losjes in aluminiumfolie.

6

Meng de iets afgekoelde aardappeltjes met de paprika en 3 el olijfolie. Breng op smaak met zout en peper en verspreid alles over een bakplaat met bakpapier. Leg het pakketje met knoflook in het midden van de bakplaat. Schuif de plaat in de oven en bak in 25 minuten goudbruin en gaar.

7

Haal het foliepakketje van de bakplaat en schep de aardappeltjes met paprika in een kom. Meng met 2 el balsamico.

8

Maak het foliepakketje open en knijp de knoflook uit de velletjes. Klop samen met 1 el olijfolie en 1 el balsamico tot een dikke dressing. Breng op smaak met peper en zout.

9

Schep de dressing door de aardappelsalade.

10

Snijd de geitenkaas in kleine blokjes en snijd de basilicumblaadjes in reepjes en schep allebei door de salade.

Notities

Extra benodigdheden: aluminiumfolie, bakplaat met bakpapier

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter