Wij zijn dol op couscous. Vooral omdat je er zo ontzettend goed mee kunt variëren. We hebben inmiddels al veel verschillende recepten op onze site staan, maar dit is zeker een van onze favorieten.
Door de couscous gaan tomaatjes, rozijnen, bosui, feta en een heerlijke dressing van olijfolie, citroensap, knoflook en verse kruiden. Lekker met pitabroodjes met verse yoghurtsaus, maar ook als bijgerecht ideaal.
Couscoussalade met kaas, tomaat en rozijnen
Ingrediënten
- 250 gram couscous
- 1/2 liter kippenbouillon (van tablet)
- 50 gram rozijnen
- 4 trostomaten of 24 snoeptomaatjes
- 2 bosuitjes
- 150 gram feta
- 4 el citroensap
- 5 el olijfolie
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- peper
- zeezout
- 3 el verse munt, fijngesneden
- 3 el verse koriander, fijngesneden
Instructies
Meng de couscous met de rozijnen in een ruime kom. Giet de warme bouillon erover en laat afgedekt in ongeveer 15 minuten wellen.
Snijd de trostomaten in vieren en verwijder de zaadjes en het vocht. Snijd in reepjes en vervolgens in kleine blokjes. (Gebruik je snoeptomaatjes snijd deze dan doormidden.)
Maak de bosuitjes schoon, verwijder het kontje en snijd in dunne ringen.
Snijd de feta in blokjes.
Maak een dressing van de citroensap, olijfolie, de uitgeperste knoflook en breng op smaak met peper en zeezout.
Roer de couscous los met een vork en roer de dressing erdoorheen.
Meng de tomaat, bosui, feta en verse fijngesneden kruiden door de couscous.
Serveer in een grote schaal.
Nog geen beoordelingen