Bijgerechten/ Vegetarisch

Yoghurtsaus

Een saus op basis van yoghurt is in veel verschillende keukens te vinden zoals de Griekse of Turkse keuken. Door zijn frisse smaak combineert hij goed met gerechten met gehakt of kip. Deze yoghurtsaus is snel èn makkelijk te maken. Wij hebben eigenlijk altijd wel yoghurt en verse munt in de koelkast liggen. Bij dit recept heb ik de biologische yoghurt van Pur Natur gebruikt. Deze yoghurt is heerlijk zacht en mild van smaak.

Wij serveren de saus onder andere bij Griekse gehaktballetjes (keftedakia), köfta, gegrilde kip van de BBQ óf deze heerlijke Libanese salade. Serveer er ook warme pitabroodjes bij. Heerlijk op een zomerse dag!

 

Yoghurtsaus

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (8 stemmen, gemiddeld: 2,88 van de 5)
Laden...
Aantal: 4-5 personen
Voorbereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten

  • 200 ml yoghurt (bijv. Pur Natur biologische yoghurt)
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes verse muntblaadjes
  • verse peper
  • zeezout

Instructies

1

Snijd de muntblaadjes fijn.

2

Pers het teentje knoflook uit boven de yoghurt.

3

Voeg de fijngesneden munt bij de yoghurt en roer door.

4

Voeg verse peper en zeezout naar smaak toe.

5

Garneer eventueel met een paar muntblaadjes.

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter