Bij een goede tapas avond mogen de garnalen in knoflook zeker niet ontbreken. Geen ingewikkelde toestanden, maar gewoon binnen een kwartier op tafel en nog heel erg lekker ook.
Bij de borrel smaken ze ook heerlijk en je kunt ze natuurlijk ook heel goed in de keuken bereiden.
Buen provecho!

Tapas garnalen met knoflook en citroen
Ingrediënten
- 450 gram gepelde garnalen (rauw)
- 4 el olijfolie
- 3 tenen knoflook (geperst)
- peper
- zeezout
- 1/2 citroen
- handje fijngehakte peterselie
Instructies
Dep de garnalen droog met keukenpapier.
Meng de olijfolie met de knoflook, peper, zeezout en het sap van de 1/2 citroen.
Meng de garnalen met de marinade in een kom en laat minimaal een uur afgedekt in de koelkast staan.
Steek de BBQ aan met een directe zone van ongeveer 180 graden.
Plaats de skillet op de BBQ en laat hem even opwarmen.
Bak de garnalen in ongeveer 4 minuten tot zo een mooi roze kleur krijgen.
Serveer aan tafel en bestrooi met de peterselie.
Notities
Extra benodigdheden: Skillet
Nog geen beoordelingen