Bijgerechten

Gegrilde Chinese kool met spekjes en olijfolie

Gegrilde Chinese kool met spekjes en olijfolie

Mocht je nog niet eerder Chinese kool hebben gegeten, dan raad ik zeker dit recept aan. Het is een heerlijke groente die eigenlijk niet echt heel erg de typische koolsmaak heeft. En in combinatie met de spekjes en olijfolie een heerlijk en verrassend bijgerecht.

Dit bijgerecht is bijvoorbeeld heerlijk bij een Oosterse maaltijd of bij varkensvlees.

De pure olijfolie en bakolijfolie zijn te vinden in de BBQandcookingshop.

Gegrilde Chinese kool met spekjes en olijfolie

Gegrilde Chinese kool met spekjes en olijfolie

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 1 Chinese kool
  • 1 el bakolijfolie (uit de BBQandcookingshop)
  • 100 gram ontbijtspek in stukjes of spekreepjes
  • 1 el olijfolie (uit de BBQandcookingshop)

Instructies

1

Snijd de Chinese kool doormidden en elke helft vervolgens weer doormidden. Laat de harde kern zitten.

2

Smeer de snijvlakken van de kool in met een beetje bakolijfolie.

3

Steek de BBQ aan met een directe hitte van ongeveer 180 graden.

4

Gril de kool op de BBQ ongeveer 3 minuten per kant tot ze mooie grilstrepen hebben.

5

Bak ondertussen de stukjes ontbijtspek in een koekenpan mooi bruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.

6

Leg de Chinese kool op een mooie schaal en verdeel de gebakken spekjes eroverheen.

7

Besprenkel met 1 el olijfolie Umbrië.

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter