Bijgerechten/ Hoofdgerechten

Plaattaart met gerookte zalm en courgette

Plaattaart met gerookte zalm en courgette

Een plaattaart is snel en makkelijk te maken. Als je bladerdeeg in de vriezer hebt liggen, dan kun je altijd snel een lekker hapje maken als je onverwachts visite krijgt. Deze plaattaart maakte ik met ingrediënten die ik toevallig nog in de koelkast had liggen. Hij smaakt echt super lekker!

Eet deze plaattaart als bijgerecht bij een lekkere soep bijvoorbeeld. Maar als lunch of bij de borrel kan natuurlijk ook!

Plaattaart met gerookte zalm en courgette

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (7 stemmen, gemiddeld: 4,43 van de 5)
Laden...
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 6 plakjes bladerdeeg (of 1 rol bladerdeeg)
  • 100 gram crème fraiche
  • 1 courgette in plakjes
  • 1/2 rode ui
  • 150 gram gerookte zalm in stukjes
  • 1 tot 2 el kappertjes
  • handje rucola
  • 1 citroen in partjes

Instructies

1

Leg de plakjes bladerdeeg los op het werkblad om te ontdooien.

2

Verwarm de oven voor op 200 graden.

3

Leg de plakjes tegen elkaar aan op de bakplaat zodat er een rechthoek ontstaat. Druk de randen goed aan en gebruik eventueel een beetje water om ze beter te laten plakken. Prik een paar gaatjes met een vork in het deeg.

4

Bestrijk het deeg met de crème fraiche (laat ongeveer 1 cm van de rand vrij) en verdeel de courgetteplakjes eroverheen.

5

Snijd de rode ui in halve ringen en verdeel over de plaattaart.

6

Bak de plaattaart in ongeveer 20-25 minuten in het midden van de oven.

7

Beleg de plaattaart met de stukjes zalm, de kappertjes, rucola en partjes citroen.

8

Garneer met extra crème fraiche.

Notities

Extra benodigdheden: bakplaat met bakpapier

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter