Dit bijgerecht eten wij vaak bij een Griekse of Turkse maaltijd, zoals bij deze Kofta. Door de grillsmaak wordt de smaak van aubergine alleen nog maar lekkerder. De ui en oregano geeft het gerecht een beetje kruidigheid en een lekkere bite.
Dit is ook een mooi bijgerecht om te serveren bij gegrilde kip of een rijstgerecht.
Gegrilde aubergines met ui
Ingrediënten
- 2 uien
- 2 aubergines
- 2 el olijfolie
- 1 tl gedroogde oregano
- peper
- zeezout
- handje verse peterselie
Instructies
Verhit de olijfolie in een grillpan en bak de uiringen in 3 tot 4 minuten zacht en lichtbruin.
Snijd de aubergine in halve plakjes.
Schep de uiringen uit de pan en grill de aubergine in het achtergebleven bakvet in 5 minuten bruin en gaar.
Voeg de uiringen toe en breng op smaak met de oregano, peper en zout.
Garneer met verse fijngesneden peterselie.
Nog geen beoordelingen