Reviews

Inkbird IHT-1P thermometer

Onlangs hebben wij van Inkbird Nederland de IHT-1P thermometer ontvangen om deze aan een uitgebreide test te onderwerpen. De thermometer wordt geleverd in een nette verpakking met hierin de thermometer en een USB-C kabel. Hij voelt stevig aan en de oranje kleur knalt uit de verpakking. Aan de achterkant van de thermometer zit een magneet zodat je hem makkelijk kan opbergen.

Kalibratie
Het allerbelangrijkste van een thermometer is uiteraard dat hij de juiste temperatuur aangeeft. Wij zijn begonnen met het kalibreren door middel van een pan met kokend water. De thermometer gaf een keurige temperatuur van 100 graden aan. Bij het bereiden van diverse stukken vlees op de BBQ hebben we voortdurend gebruik gemaakt van een andere thermometer. Het verschil kwam niet verder dan 0,5 graden. Wanneer je wel een afwijking constateert, is deze aan te passen in een range van +3 en -3 graden. Het kalibreren gaat eenvoudig door de HOLD knop in te drukken en dan de meetpen uit te klappen. Je kan dan op 1/10de graad nauwkeurig de kalibratie instellen.  Het bereik van de thermometer is -50 tot 300 graden.

Gebruik
Wanneer je de meetpen uitklapt dan gaat de thermometer vanzelf aan. De meetpen is tot een hoek van 180 graden uit te klappen en hij gaat vanzelf uit wanneer je de meetpen weer inklapt. Met de knop op de thermometer kun je wisselen tussen graden Celsius of Fahrenheit. Tevens kan je de HOLD knop gebruiken om de temperatuur vast te leggen.  De temperatuur wordt weergeven in een verlicht display (handig in het donker) met 1 cijfer achter de komma.

Snelheid
De thermometer heeft ons verrast in de snelheid waarmee de meting wordt gedaan. In de specificaties staat tussen 3 en 5 seconden en dit wordt in de meeste gevallen zeker gehaald. Alleen wanneer er een groot verschil in temperatuur is (meer dan 70 graden) dan duurt het langer en kan het oplopen tot ca. 11 seconden.

Batterijduur
De thermometer is uitgerust met een oplaadbare batterij die volgens de specificaties ongeveer 11 uur meegaat. Wij hebben de thermometer 2 weken getest en lang niet voldoende om de accu leeg te krijgen. Of hij de 11 uur gaat halen is dan ook iets wat wij niet hebben getest. Hij wordt geleverd met een USB-C kabel maar zonder stekker. Voor ons geen probleem omdat we grossieren in de USB-stekkers, maar wellicht wel iets om rekening mee te houden als je dit niet hebt.

Onderhoud
Voor de hygiëne is het wel zo prettig om de thermometer na gebruik schoon te maken. Hij is uitgerust met een IPX-5 rating, wat inhoud dat hij sproeidicht is en dus onder de kraan afgespoeld kan worden. Zorg er wel voor dat het rubber van de USB-C aansluiting is gesloten.

Prijs
Via Amazon is de thermometer te koop voor €25,99. Deze prijs is wat ons betreft een prima prijs-kwaliteitsverhouding en hij doet niet onder voor andere thermometers met een flink hogere prijs. Ben je geïnteresseerd in de Inkbird  IHT-1P dan is hij hier te bestellen.

Conclusie
Wij zijn zeer tevreden met de de Inkbird IHT-1P. De metingen zijn snel en nauwkeurig gebleken en voorziet in hetgeen je mag verwachten van een thermometer. De bouwkwaliteit is prima en de afleesbaarheid van het scherm is ook prettig. Uiteraard is deze thermometer niet handig voor gebruik bij low & slow sessies, maar daar heeft Inkbird andere thermometers voor in het assortiment die wij later gaan testen.

disclaimer: De vleesthermometer is ter beschikking gesteld door Inkbird Nederland, maar deze review is onze eigen mening en ervaring met het product.

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter