Reviews

Inkbird IBT-2X thermometer

Na een succesvolle test van de Inkbird IHT-1P vroeg Inkbird ons om ook de Inkbird IBT-2X te onderwerpen aan een kritische blik. De Inkbird IBT-2X is een draadloze (bluetooth) BBQ thermometer waarin 2 probes aangesloten kunnen worden. De temperatuur is af te lezen via het schermpje, maar ook via een App met je telefoon. De App is zowel voor Android als Apple telefoons beschikbaar.

Inhoud van de doos
De thermometer wordt geleverd in een stevig doosje (die ik gebruik om de thermometer in te bewaren) met 2 probes , een roosterklem, een handleiding en een garantiekaart. De batterijen worden niet meegeleverd. Er moeten 2xAAA batterijen in.

Kalibratie
Hoeveel snufjes er ook op een thermometer aanwezig zijn. Uiteindelijk moet hij gewoon de goede temperatuur aangeven. We zijn daarom begonnen met kalibreren van de probes. Beide probes gaven in onze pan met kokend water keurig 100 ⁰C aan. Tijdens het testen hebben we tot drie verschillende thermometers in hetzelfde stuk vlees gestopt en de afwijking was maximaal 1 graden. De thermometer geeft de temperatuur alleen in hele graden weer in zowel de app als op het display. Het temperatuurbereik van de probes is van 0 tot 250 ⁰C voor langere bereidingen en kortstondig tot 300 ⁰C. Deze thermometer is het best bruikbaar voor Low & Slow. Voor Hot & Fast bereidingen is de Inkbird IHT-1P, uit onze vorige review een betere keuze.

Bluetooth verbinding
Via de BBQ Go App gaat het verbinden met je telefoon snel en simpel. Ik heb dit getest met een Android toestel en ondervond geen problemen. Ik heb geen ervaring met het verbinden met een Apple Iphone.
Het bereik volgens Inkbird zou 50 meter zijn, maar dit zal waarschijnlijk getest zijn in een open veld zonder obstructies. In de praktijk haal ik de 20 meter zonder problemen.  Ik kan prima door ons huis wandelen en alleen op zolder valt het bereik weg.

Gebruik BBQ GO app
De thermometer werkt samen met de BBQ GO App. De app is gebruiksvriendelijk en je ziet in 1 oogopslag de temperatuur van je beide probes. Daarnaast kun je per probe een grafiek of timer bijhouden. Ook kun je vooringestelde waarden gebruiken voor diverse soorten vlees en vis en gaat er een alarm af zodra de temperatuur of tijd bereikt is. Deze instellingen zijn allemaal aan te passen naar eigen voorkeur.

Ook kun je een alarm instellen wanneer de verbinding met je telefoon wegvalt, zodat je niet voor verassingen komt te staan wanneer je gaat kijken bij je BBQ.

Verbeterpunten
Uiteraard is er altijd ruimte voor verbetering. De Inkbird IBT-2X is niet waterdicht en ik heb ook geen optie gevonden om de probes te kalibreren. Het kalibreren is overigens nog niet nodig gebleken.

Prijs
Via Amazon is de thermometer te koop voor €29,99. Deze prijs is wat ons betreft een prima prijs-kwaliteitsverhouding en hij doet niet onder voor andere thermometers met een flink hogere prijs. Ben  je geïnteresseerd in de Inkbird IBT-2X dan is hij hier te bestellen.

Conclusie
Wij zijn enthousiast over het gebruik van de Inkbird IBT-2X en raden deze dan ook aan. De probes zijn nauwkeurig. Het bereik en de stabiliteit van de bluetooth verbinding is dik in orde en ook de app is gebruiksvriendelijk tijdens het gebruik. De prijs is ook zeer vriendelijk te noemen.

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter