Reviews

Review Gadgy Popcorn Machine

Review Gadgy popcornmachine

Op vrijdag is het opblijfavond voor onze dochter van 8 en ook nog wel een klein beetje voor onze zoon van 15, met als vaste prik altijd een pan met zoute popcorn. Toen wij een mailtje kregen of wij de popcornmachine van Gadgy wilden reviewen ging dan ook een licht gejuich door de woonkamer.

De popcornmachine is ons ter beschikking gesteld, maar deze review is, anders dan de popcorn, onze ongezouten mening.


Korte samenvatting

Review Gadgy popcornmachineDe Gadgy popcornmachine is een makkelijke manier om lekkere popcorn te maken, waarbij alle maïs daadwerkelijk poft. Het is leuk om naar te kijken en de deksel is direct te gebruiken als een leuke schaal.

Pluspunten:

  • Eenvoudig in gebruik
  • Geïntegreerde schaal voor popcorn
  • Alle maïskorrels poffen

Minpunten:

  • Snoer is wat kort
  • De onderste laag verbrandt redelijk snel als je na het poffen de machine niet meteen uitzet en de popcorn omdraait in de schaal.

Inhoud van de doos

Review Gadgy popcornmachine Review Gadgy popcornmachine Review Gadgy popcornmachine Review Gadgy popcornmachine

In de doos zit de Gadgy Popcorn machine bestaande uit het verwarmingselement, bakplaat met antiaanbaklaag, een kunststof doorzichtig deksel, een zwarte dop om na het poffen de deksel als schaal te kunnen gebruiken en een gebruikershandleiding in 9 verschillende talen. Het snoer aan de popcornmachine is ongeveer 80cm lang en dat had wat mij betreft wel wat langer gemogen om hem goed te kunnen neerzetten. Dat zal ongetwijfeld voor veel mensen geen probleem zijn en afhankelijk zijn van je keuken of andere plek waar je popcorn maakt.


Het gebruik

Review Gadgy popcornmachine Review Gadgy popcornmachine Review Gadgy popcornmachine Review Gadgy popcornmachine

In de handleiding staat beschreven dat er bij de eerste keer er een geur van plastic  kan optreden en dat de eerste lading popcorn het beste weggegooid kan worden. Dit klopte en de popcorn is dan ook helaas in de groene bak beland. Daarna was de vieze geur gelukkig weg en konden we de popcorn wel opeten.

Je kunt vetvrije popcorn maken, maar ook met zout, suiker of andere smaakmakers. Daarvoor voeg je ongeveer 30 gram boter of olie toe. Wij vinden popcorn met zout het lekkerst, dus voegen we dit voor het poffen van de maïskorrels toe samen met zonnebloemolie. Daarna verdelen we de maïskorrels over de bakplaat en zetten de popcornmachine aan. De maïskorrels worden door een metalen staafjes voortbewogen zodat ze gelijkmatig warm worden en door de olie en het zout worden gehaald. Er kan per keer maximaal 130 gram maiskorrels worden gepoft en dit is ruim voldoende voor 6 personen.

Terwijl we allemaal plaatsnemen op de 1e rij beginnen de eerste maïskorrels te poffen. Zodra hij goed op temperatuur is, is het een mooi spektakel wat er zich afspeelt onder de deksel. Zo wordt popcorn maken een leuke beleving. Afhankelijk van de hoeveelheid maïskorrels duurt het poffen vanaf het aanzetten van de machine tussen de 4,5 en 6 minuten.

In de handleiding staat beschreven dat je nog 10 tot 20 seconden moet wachten wanneer alle maïskorrels zijn gepoft. Onze ervaring is dat de onderste laag dan snel aanbrandt en wij raadden aan om de machine direct uit te zetten en de popcorn in de schaal te doen.

De popcornmachine kan niet in de vaatwasser maar de bakplaat, deksel en de zwarte dop zijn eenvoudig met een beetje zeep en warm water schoon te maken. Je kunt de popcornmachine opbergen in de doos, maar je kan het onderstel en de bakplaat ook eenvoudig in de kom plaatsen. Zo neemt hij weinig ruimte in en is hij eenvoudig op te bergen in de kast.


De popcorn

Review Gadgy popcornmachineHet was natuurlijk een enorme opoffering die wij hebben gedaan om deze review voor jullie te maken, maar we moesten natuurlijk iets vaker dan alleen op vrijdagavond popcorn maken. Deze taak namen wij allemaal (en met name onze jongste dochter) heel serieus. Poffen, voelen, proeven, beoordelen, discussiëren en vergelijken, maar we kwamen tot een eensluidende conclusie. De popcorn is crispy, smaakvol en een stuk minder vet dan wanneer wij een pan gebruiken. Ook viel het ons op dat alle maïskorrels gepoft zijn en dat is ons in een pan nog nooit gelukt.

Wil je weten of popcorn ook gezond is? Lees dat op de website van dokter Fit

Prijs

De Gadgy Popcorn Machine is te koop bij diverse webwinkels, maar voor €49,90 in ieder geval te verkrijgen bij BOL.com

Conclusie

Nadat wij de Gadgy Popcorn Machine uitgebreid hebben getest kunnen wij het apparaat echt aanraden. De machine is eenvoudig te bedienen, de popcorn is binnen no-time klaar en de smaak van de popcorn is crispy en minder vet dan in een pan. Ook voor kinderfeestjes zal deze machine een hit zijn!

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter