Bijgerechten

Hartige cake met ham, pijnboompitjes en oude kaas

Hartige cake met ham, pijnboompitjes en oude kaas

Zoete cake is natuurlijk erg lekker, maar wist je dat een hartige cake ook erg lekker is? Deze hartige cake is gevuld met zongedroogde tomaatjes, reepjes ham, pijnboompitjes en voor een extra hartige bite ook een beetje oude kaas. Goed voor ongeveer 15 plakjes. Lekker als bijgerecht bij een buffet, een picknick òf tijdens de maaltijd met een frisse salade.

 

Hartige cake met ham, pijnboompitjes en oude kaas

Hartige cake met ham, pijnboompitjes en oude kaas

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 15 plakken
Bereidingstijd: 55 minuten

Ingrediënten

  • 220 gram bloem
  • 7 gram gedroogde gist
  • 4 eieren
  • 100 ml olijfolie
  • 4 tot 5 el droge witte wijn
  • 200 gram achterham in reepjes
  • 75 gram geraspte oude kaas
  • 100 gram zongedroogde tomaatjes, fijngesneden
  • 2 el geroosterde pijnboompitjes
  • 1 el tijm
  • peper
  • zeezout

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Meng in een kom de bloem met de gist. Klop de eieren los in een aparte kom en meng er de olie en wijn doorheen. Roer het eimengsel door de bloem en klop tot een glad beslag.

3

Voeg de hamreepjes, geraspte kaas, fijngesneden tomaatjes, de pijnboompitjes, tijm en peper en zout toe. Roer goed door.

4

Bekleed een ingevette cakevorm met bakpapier.

5

Schenk het beslag in de vorm en bak in het midden van de oven in ongeveer 35 tot 45 minuten gaar. Controleer of de cake gaar is door een satéprikker in het midden te steken. Komt de prikker er droog uit, dan is de cake gaar.

Notities

Extra benodigdheden: cakevorm

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter