In een minimuffinvorm maak je in een handomdraai twaalf heerlijke mini quiches. In de kleine quiches gaat verse pesto, geraspte kaas en stukjes tomaat. En dat is eigenlijk altijd wel een super combinatie. Wil je ze in een grotere maat maken, dan kun je het recept verdubbelen of verdelen over 6 muffinvormpjes.
Deze kleine hapjes zijn erg lekker bij de borrel of als bijgerechtje bij een buffet. Wij hebben ze al vaker gemaakt en ook als onderdeel van een lekkere lunch zijn ze heel smaakvol!
Mini quiches met kaas, tomaat en pesto
Ingrediënten
- 3 plakjes bladerdeeg
- 2 eieren
- 2 el verse pesto
- 4 el slagroom
- 50 gram belegen kaas, geraspt
- 1 grote tomaat
- peper
- zeezout
- boter om in te vetten
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Laat de plakjes bladerdeeg los van elkaar op het werkblad ontdooien. Snijd ze zodra ze ontdooid zijn in vieren.
Vet een minimuffinvorm met 12 holtes van ongeveer 3 à 4 cm in met een beetje boter. Druk in elke holte een stukje bladerdeeg.
Klop in een kom de eieren los met de pesto, de room en de geraspte kaas. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel het eimengsel over de vormpjes.
Snijd de tomaat doormidden en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes en verdeel het over het eimengsel.
Bak de mini quiches in 15 minuten goudbruin en gaar.
Notities
Extra benodigdheden: muffinvorm met doorsnede per vormpje van 3 à 4 cm
Nog geen beoordelingen