Onlangs werden wij benaderd door Green Food Lab met een voorstel om aan de slag te gaan met aubergines. Superleuk natuurlijk!
Ik vind aubergine echt een mooie groente. Hij heeft een prachtige donkerpaarse schil en er zijn ook aubergines, de graffiti aubergines, met een mooie wit met paars gestreepte schil. Het is ook een groente die eigenlijk heel veelzijdig is. Wij gebruiken aubergines vaak in een smakelijke couscous of als onderdeel van een Griekse maaltijd. En natuurlijk gegrild op de BBQ met een lekkere salsa erbij.
Wij hebben dit lekkere recept gemaakt door de aubergine op de BBQ te grillen. Natuurlijk kun je de aubergine ook heel goed in een grillpan of in de oven klaarmaken. (20 minuten op 180 graden.) De zachte mildkruidige smaak van de aubergine past heel goed bij de Garlic Lemon saus.
Dus koop een paar mooie aubergines en ga ook aan de slag! Wij zijn benieuwd wat jij ervan vindt!
Gegrilde aubergine met Garlic Lemon saus
Ingrediënten
- 1 aubergine
- 15 gram verse peterselie
- 1 kleine ui of grote sjalot, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 0,5 citroen, sap en rasp van de schil
- 3 el olijfolie
Instructies
Verwijder de groene kroon van de aubergine. Snijd de aubergine in de lengte in 8 parten. Smeer in met olijfolie en bestrooi met zout naar smaak.
Grill de aubergine rondom bruin en laat doorgaren aan de zijkant (indirecte warmte) van de BBQ en/of sluit de deksel van de BBQ.
Pureer de rest van de ingrediënten met een staafmixer tot een grove saus. ( Of gebruik een keukenmachine. )
Schep de saus over de gegrilde aubergine.
Serveer met schijfjes citroen.
Notities
Extra benodigdheden: staafmixer of keukenmachine
Nog geen beoordelingen