Wij hebben een paar jaar geleden samen een nachtje geslapen in de zonnepost van de Hihahut. (Echt superleuk als je van tiny houses, natuur, wandelen, fietsen en back to basic houdt!) Naast een ontbijtbox hadden we ook een dinerbox besteld. Wat er precies in zit is een verrassing, maar het is in ieder geval samengesteld met veelal biologische streekproducten en inclusief receptkaart. Zo konden wij op ons gemak zelf gaan kokkerellen in ons zelfvoorzienende verblijf. In de dinerbox zaten alle ingrediënten voor een heerlijke biologische pasta primavera. Ik weet niet of het door de omgeving of onze kookkunsten kwam, maar het smaakte echt heel erg lekker! (Ik denk een combinatie van beide…)
Dit recept wilden we natuurlijk thuis ook graag gaan maken. Met verse groenten en een mooi stukje kaas en lekkere pijnboompitten. En ook dit keer smaakte het weer top.
Ga deze pasta zeker een keer maken. Wij zijn benieuwd wat je ervan vindt! En wil je meer weten over de toffe overnachtingen? Neem dan eens een kijkje op de website van Hihahut.
Wijntip: Touraine sauvignon blanc
Tip: gebruik in dit gerecht 1 van onze heerlijke biologische olijfoliën. Klik hier om te bekijken!
Pasta Primavera
Ingrediënten
- 300 gram orecchiette of conchiglioni pasta (schelpjespasta)
- 1 courgette
- 400 gram sperziebonen
- 400 gram verse spinazie
- 20 gram basilicum
- 2 el olijfolie (bijv. Olijfolie Umbrië of Umbrië basilicum uit onze winkel)
- stukje Pecorino kaas
- 30 gram pijnboompitten
- peper
- zeezout
Instructies
Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking.
Maak de sperziebonen schoon en kook kort tot ze beetgaar zijn.
Snijd de courgette in halve plakjes en in ongeveer 5 minuten met olijfolie in een koekenpan.
Bak de spinazie in delen mee met de courgette.
Rooster ondertussen de pijnboompitten in een aparte koekenpan zonder olie.
Rasp de Pecorino en snijd de basilicumblaadjes fijn.
Meng de afgegoten pasta met de sperziebonen, courgette en spinazie.
Verdeel de pijnboompitten met de Pecorino en basilicum over de pasta.
Notities
Extra benodigdheden: rasp
2 Comments
Margreet
21 november 2020 at 19:04Heerlijk recept! 5 sterren waard 😋
bbqandcooking
26 november 2020 at 17:20Dankjewel Margreet!