Hoofdgerechten

Couscous met kip in Ras el Hanout

We hebben weer een lekker recept met couscous. Dit keer met een Marokkaans tintje door het gebruik van heerlijke Ras el Hanout kruiden. Wij zijn dol op de kruidenmelanges van Euroma. Het zijn pure kruiden waar geen zout aan toe is gevoegd. Hierdoor kun je er vol op mee experimenteren. In deze warme, rijke melange proef je kaneel en gember en dat past nou zo goed bij gerechten met couscous of tajines.

Wij zijn fan. En jullie?

Couscous met kip in Ras el Hanout

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet
  • 2 uien
  • 1 el Ras el Hanout specerijenmelange (Euroma)
  • 4 el olijfolie
  • 250 gram couscous
  • 300 ml water
  • 250 gram romaatjes
  • 1/2 komkommer
  • 1 gele paprika
  • 3 el verse bieslook, fijngesneden
  • 150 gram bruschetta tomaatsalade (AH)

Instructies

1

Snijd de kipfilet in lange reepjes en de ui in halve ringen.

2

Verwarm 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de kipreepjes met de ui en Ras el Hanout kruiden in ongeveer 10 minuten gaar. Voeg eventueel naar smaak zout toe.

3

Doe de couscous in een kom en schenk er kokend water over. Laat 10 minuten afgedekt staan.

4

Snijd ondertussen de tomaten in partjes en de komkommer en paprika in kleine stukjes.

5

Roer de couscous los met een vork en meng de bruschetta tomaatsalade en rest van de olie erdoor.

6

Meng de tomaat, komkommer, paprika en de fijngesneden bieslook erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7

Serveer de Ras el Hanout kip bij de couscous.

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter