Dit is een heel leuk gerecht om eens af te wisselen met groenten. Veel groenten kun je roosteren of grillen. Zo ook worteltjes! Rauw zijn ze al heerlijk, maar deze variant kunnen wij zeker aanbevelen.
Door de honingdressing komt het zoete van de wortels nog meer naar voren. Ze gaan zelfs een beetje karameliseren. Een mooi èn makkelijk bijgerecht om te maken.
Geroosterde worteltjes met honing
Ingrediënten
- 1 bos wortels
- 5 el olijfolie
- 2 el honing
- 1 tl gembersap
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- peper en zout
- 2 el peterselie, fijngesneden
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd het groen van de wortels, schraap de wortels schoon en was ze onder de kraan.
Leg ze op de bakplaat met bakpapier en snijd dikke exemplaren eventueel in tweeën.
Meng de olijfolie, honing, het gembersap, knoflookteentje en peper en zout tot een dressing.
Giet de dressing over de wortels en hussel door elkaar zodat alle wortels een mooi laagje hebben.
Spreid de wortels over de bakplaat en rooster ongeveer 30 minuten in de oven.
Garneer met verse peterselie.
Notities
Extra benodigdheden: bakpapier
Nog geen beoordelingen