Reviews

Inkbird IDT-34c-B

Dit is de 4e BBQ-thermometer van INKBIRD die ik mag testen. De INKBIRD IDT-34c-B is de naam en gelukkig werkt hij makkelijker dan de nummering die ze aan hun thermometers geven, want daar ontbreekt voor mij elke logica in. Bij deze thermometer hebben ze geluisterd naar mijn verbeterpunten vanuit de vorige thermometer. De 4 probes hebben namelijk een eigen kleur, waardoor je nu makkelijker kan zien welke probe bij welke temperatuur past. Een ander verbeterpunt is de logging. Waar bij vorige versies bij het sluiten van de app de grafiek opnieuw startte houdt hij dit nu vast wanneer je opnieuw verbindt. Hierdoor is het temperatuurverloop vanaf begin tot het einde goed te volgen.

Inhoud van de doos
De thermometer wordt geleverd in een stevig doosje met hierin 4 gekleurde probes, 2 roosterklemmen, 2 AA batterijen, een handleiding en een garantiekaart. De thermometer is aan de achterzijde voorzien van een magneet zodat hij ook eenvoudig is op te hangen aan de BBQ of oven.

Kalibratie
Iedere review van een thermometer begin ik altijd met het kalibreren van de sondes. In de test met de pan met kokend water gaven de 4 vleesprobes snel de 100 graden aan. Een uitstekend resultaat. Het temperatuurbereik van de sondes is tussen de 0 ⁰C en 250 ⁰C en net als met de IBT-4XC kunnen de sondes kortstondig tot 300 ⁰C gebruikt worden. Ik raad dit echter niet aan, omdat de kans dat je te lang en te hoog gaat toch beschadigingen oplevert aan je probes of sonde en dat is zonde.

Bluetooth 5.1 verbinding
Via de INKBIRD app gaat het verbinden met je telefoon snel en simpel. Ik heb dit getest met een Android toestel en ondervond geen problemen. Ik heb geen ervaring met het verbinden met een Apple IPhone. Het bereik volgens Inkbird zou 80 meter zijn, maar dit zal waarschijnlijk getest zijn in een open veld zonder obstructies. In de praktijk haal ik de 40 meter zonder problemen. Ik kan prima door ons huis wandelen en ook op de zolder heb ik nu bereik.

Gebruik INKBIRD-app
De thermometer werkt samen met de INKBIRD-app. De app is gebruiksvriendelijk en je ziet in 1 oogopslag de temperatuur van de 4 probes. De kleur van de probes is ook eenvoudig aan te passen in de app, zodat hij overeenkomt met de kleur van de probe die in je vlees zit. Ook kan je per probe een grafiek of timer bijhouden. Vooringestelde waarden gebruiken voor diverse soorten vlees en vis ontbreken ook in deze app niet en gaat er een alarm af zodra de temperatuur of tijd bereikt is. Deze instellingen zijn allemaal aan te passen naar eigen voorkeur.

Verbeterpunten
Het enige verbeterpunt wat ik nu kan benoemen is dat de thermometer niet waterdicht is, maar als je een mooi weer bbq’er bent of onder een afdak staat is dat geen probleem.

Prijs
De Inkbird IDT-34c-BC is hier te bestellen via Amazon voor de prijs van €39.99. Ook deze thermometer is wat ons betreft prima geprijsd qua prijs/kwaliteitsverhouding.

disclaimer: De vleesthermometer is ter beschikking gesteld door Inkbird Nederland, maar deze review is onze eigen mening en ervaring met het product.

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter