Bijgerechten/ Groenten/ Vegetarisch

Geroosterde tomaatjes

Dit is natuurlijk eigenlijk niet echt een recept. De tomaatjes aan een tak plaats je namelijk op een bakplaat met bakpapier en met een beetje olie en kruiden heb je binnen 15 minuten heerlijke geroosterde tomaatjes. Maar het is wél een erg lekker en toepasbaar bijgerecht bij heel veel maaltijden. Daarom dus toch een beetje aandacht voor deze overheerlijke zonnetjes op een bord. Want daar moet ik altijd aan denken als ze uit de oven komen.

Je kunt tegenwoordig veel verschillende soorten tomaatjes kopen in de winkel. Kleine, grote, oranje, gele, rode en met of zonder tak eraan. Wij zijn dol op al die verschillende soorten en er zijn altijd genoeg tomaten in huis om iets lekkers van te maken. Ga voor deze geroosterde tomaatjes alleen wél voor die overheerlijk zoete aan een tak. Dan komt de smaak nog beter tot zijn recht!

Tip! Gebruik 1 van onze heerlijke biologische olijfoliën in dit gerecht. Klik hier om te bekijken.

 

Geroosterde tomaatjes

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (3 stemmen, gemiddeld: 3,67 van de 5)
Laden...
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram tomaatjes aan een tak (bijv. Romaatjes)
  • olijfolie
  • verse tijm
  • òf
  • rozemarijnolie
  • verse rozemarijn
  • verse peper
  • zeezout

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 210 graden.

2

Leg de tomaatjes inclusief de takjes op de bakplaat met bakpapier.

3

Besprenkel met de olijfolie of rozemarijnolie.

4

Verdeel er naar keuze verse tijmblaadjes of verse rozemarijnnaaldjes over.

5

Bestrooi met een beetje peper en zeezout en hussel voorzichtig door elkaar.

6

Rooster de tomaatjes 15 minuten in de oven.

Notities

Extra benodigdheden: bakpapier, bakplaat

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter