Hoofdgerechten

Spaghetti met rode pesto, garnalen en citroen

Spaghetti met rode pesto, garnalen en citroen

Spaghetti met garnalen is al erg lekker, maar deze variant met rode pesto is ook om te smullen. Een beetje citroen geeft een lekker fris accent.

Wat ook leuk is, is dat je in dit recept de garnalen ook kunt vervangen voor kip. Lekker als je een keer wilt afwisselen of niet zo dol bent op vis.

In dit recept gebruiken wij onze eigen BBQandCooking bakolijfolie. Heerlijk puur en ècht Italiaans. Neem eens een kijkje in onze winkel voor een van onze heerlijke biologische olijfoliën.

 

Spaghetti met rode pesto, garnalen en citroen

Spaghetti met rode pesto, garnalen en citroen

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten

  • 300 gram spaghetti
  • 2 rode uien
  • 1 citroen (schoongeboend)
  • 250 gram cherrytomaten
  • 40 gram amandelen, ongebrand
  • 8 takjes verse peterselie
  • 3 el bakolijfolie (zie onze winkel)
  • 120 gram rode pesto
  • 200 gram garnalen
  • 15 gram rucola

Instructies

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2

Snijd de rode ui in halve ringen.

3

Verhit de bakolijfolie in een koekenpan en fruit de ui in ongeveer 5 minuten op laag vuur bruin.

4

Halveer de tomaatjes en bak ongeveer 2 minuten mee.

5

Voeg de garnalen toe en bak 2 minuten mee op middelhoog vuur.

6

Roer de rode pesto door het garnalenmengsel en warm een paar minuten mee op laag vuur.

7

Rasp de gele schil van de citroen en pers 1 helft uit. Voeg het sap en de citroenrasp bij de saus.

8

Snijd de peterselie fijn en hak de amandelen in fijne stukjes.

9

Giet de pasta af en meng met de saus.

10

Garneer de pasta met de amandelen, verse peterselie en rucola.

Notities

Extra benodigdheden: rasp

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter