Herfst traybake met kippendij, aubergine, krieltjes en paprika
Ingrediënten
- 500 gram krieltjes
- 1 aubergine
- ongeveer 12-13 tomaatjes
- 1 rode puntpaprika
- 1 oranje paprika
- 1 grote rode ui of 2 kleine
- 250 gram kippendijfilet
- 4 el olijfolie
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- peper
- zout
- 5 plakjes ontbijtspek
- 4 el verse peterselie
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de krieltjes en de groenten en maak ze droog met keukenpapier.
Snijd de krieltjes doormidden. (Grote krieltjes in vieren.)
Snijd de aubergine, puntpaprika en oranje paprika in stukjes en de rode ui in partjes.
Leg de groenten en krieltjes op de bakplaat met bakpapier.
Snijd de kippendijfilet in 3 tot 4 stukjes en verdeel ze over de plaat.
Meng de olijfolie met het uitgeperste teentje knoflook en verdeel over de bakplaat.
Breng op smaak met peper en zout.
Halveer de plakjes ontbijtspek en leg tussen de groenten.
Bak de traybake ongeveer 30 minuten in het midden van de oven.
Garneer met verse peterselie.
Notities
Extra benodigdheden: bakplaat, bakpapier
Nog geen beoordelingen