Hoofdgerechten

Herfst traybake met kippendij, aubergine, krieltjes en paprika

Herfsttraybake met kippendij, aubergine, krieltjes en paprika

Herfst traybake met kippendij, aubergine, krieltjes en paprika

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 van de 5)
Laden...
Aantal: 2-3 personen
Voorbereidingstijd: 10 minuten Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram krieltjes
  • 1 aubergine
  • ongeveer 12-13 tomaatjes
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 oranje paprika
  • 1 grote rode ui of 2 kleine
  • 250 gram kippendijfilet
  • 4 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • peper
  • zout
  • 5 plakjes ontbijtspek
  • 4 el verse peterselie

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Was de krieltjes en de groenten en maak ze droog met keukenpapier.

3

Snijd de krieltjes doormidden. (Grote krieltjes in vieren.)

4

Snijd de aubergine, puntpaprika en oranje paprika in stukjes en de rode ui in partjes.

5

Leg de groenten en krieltjes op de bakplaat met bakpapier.

6

Snijd de kippendijfilet in 3 tot 4 stukjes en verdeel ze over de plaat.

7

Meng de olijfolie met het uitgeperste teentje knoflook en verdeel over de bakplaat.

8

Breng op smaak met peper en zout.

9

Halveer de plakjes ontbijtspek en leg tussen de groenten.

10

Bak de traybake ongeveer 30 minuten in het midden van de oven.

11

Garneer met verse peterselie.

Notities

Extra benodigdheden: bakplaat, bakpapier

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter