Om de zomer weer een beetje in huis te halen, hebben we dit keer een heerlijke Griekse burger bedacht voor onze vrijdag-burgerdag. Deze kruidige burger is gevuld met feta, uitjes, knoflook en oregano. Daar smaakt de homemade tzatziki en gegrilde paprika echt super bij!
Wij hebben de burgers en paprika op de BBQ gegrild, maar ze kunnen natuurlijk ook prima in de keuken klaargemaakt worden. Het recept voor de homemade tzatziki is hier te vinden.
Kalí órexi!!
Griekse burgers met feta, gegrilde paprika en tzatziki
Ingrediënten
- 1 Turks brood
- 900 gram rundergehakt
- 2 teentjes knoflook
- 100 gram feta
- 1 ui
- 1,5 el oregano
- peper
- zeezout
- 1 rode paprika
- 2 tomaten
- 1/4 komkommer
- recept tzatziki (op onze website)
- 1 takje verse munt
Instructies
Steek de BBQ aan en maak een directe zone van ongeveer 200 graden.
Verwarm de oven voor en bak het brood af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Meng het gehakt met de uitgeperste teentjes knoflook, oregano, gesnipperde ui en verkruimelde feta. Breng op smaak met peper en zeezout.
Maak 5 gelijke hamburgers van ongeveer 200 gram
Maak de tzatziki volgens het recept op onze website.
Snijd de paprika in vieren in gril op de BBQ.
Snijd ondertussen de tomaten en komkommer in plakjes.
Gril de hamburgers gaar in ongeveer 4 minuten per kant.
Snijd het Turks brood in 5 stukken en beleg met de plakjes tomaat, komkommer en repen gegrilde rode paprika.
Beleg de broodjes met de Griekse burgers.
Verdeel de tzatziki naar smaak over de broodjes en garneer met blaadjes verse munt.
Nog geen beoordelingen