Vlees BBQ

Hollands draadjesvlees uit de Dutch Oven

Hollands draadjesvlees uit de Dutch Oven

Oh wat is het soms moeilijk om je in te houden als die heerlijke geuren uit je BBQ komen. Gelukkig word je geduld meer dan beloond wanneer je dit super malse draadjesvlees eindelijk in je mond mag stoppen. Het vlees smelt weg op je tong.
Om de maaltijd compleet te maken aten wij er een aardappelpuree en rode kool met appeltjes bij.

Zoals vaker terugkomt in onze recepten is ook het draadjesvlees prima te maken in een braadpan in de keuken. Zet het vuur tijdens het stoven zo laag mogelijk.

Heerlijk met rode kool, aardappelpuree en warme appelmoes!

Hollands draadjesvlees uit de Dutch Oven

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 5 personen
Voorbereidingstijd: 30 minuten Bereidingstijd: 5 uur

Ingrediënten

  • 1,5 kg riblappen
  • 100 gram roomboter
  • 6 uien (in halve ringen)
  • 50 gram tarwebloem
  • 1 liter water
  • 2 rundvleesbouillontabletten
  • 6 kruidnagels
  • 5 laurierblaadjes
  • 8 el witte wijnazijn
  • 7 el ketjap manis
  • peper
  • zout

Instructies

1

Steek de BBQ aan met een directe warmte van 150 graden.

2

Snijd het vlees in blokjes en de ui in halve ringen.

3

Zet de Dutch Oven op de BBQ en verhit de boter.

4

Bak het vlees rondom bruin en schep het eruit met een schuimspaan.

5

Fruit vervolgens de uien 10 minuten in het bakvet.

6

Voeg de bloem toe en schep goed door voor 5 minuten.

7

Voeg vervolgens het water, de bouillonblokjes, kruidnagels en de laurierblaadjes toe en breng aan de kook.

8

Haal de Dutch Oven van de BBQ en leg de plate setter neer (als je geen kamado hebt zorg dan bij het begin dat je een directe en indirecte zone hebt.)

9

Zorg voor een indirecte zone van 120 graden.

10

Voeg het vlees, de ketjap en de witte wijnazijn toe en plaats dan de Dutch Oven op de BBQ. Laat het draadjesvlees 5 uur lang pruttelen. Roer tussendoor regelmatig en controleer of er voldoende vocht bij zit.

11

Haal het laatste half uur de deksel van de pan zodat de saus kan indikken.

Notities

Extra benodigdheden: Dutch Oven of Braadpan

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter