Hoofdgerechten

Bloemkoolovenschotel met ham en kaassaus

Bloemkoolovenschotel met ham en kaassaus

Bloemkool met een lekkere kaassaus kennen we denk ik allemaal wel. Bloemkool gaat sowieso heel goed samen met kaas. Èn met ham. Doe je alles bij elkaar in een ovenschaal, dan krijg je dit heerlijke recept.

Leuk als je een keer iets anders wilt maken met bloemkool. Hier thuis zijn ze er dol op en echt moeilijk is het niet.

Serveer er bijvoorbeeld lekkere gebakken aardappeltjes bij. Of een aardappelpuree, dat kan natuurlijk ook prima.

Bloemkoolovenschotel met ham en kaassaus

Bloemkoolovenschotel met ham en kaassaus

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Voorbereidingstijd: 25 minuten Bereidingstijd: 20 minuten (oventijd)

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 1 ui
  • 1 el roomboter
  • 200 gram hamreepjes
  • 1 tl zachte mosterd
  • 250 ml kookroom
  • 1 ei
  • 1 1/2 el bieslook, fijngesneden
  • 130 gram lichtpittige geraspte kaas
  • peper
  • zeezout

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook ze 5 minuten in een ruime pan met water.

3

Snipper de ui. Smelt de boter in een koekenpan en fruit de gesnipperde ui een paar minuten op laag vuur. Voeg de hamreepjes bij de ui en bak kort mee.

4

Klop de zachte mosterd met een garde door de kookroom. Roer het ei erdoor met de fijngesneden bieslook. Roer als laatste de helft van de geraspte kaas door het ei-roommengsel en breng op smaak met peper en zout.

5

Verdeel de bloemkoolroosjes over de ingevette ovenschaal. Verdeel hierna de hamreepjes met ui eroverheen en breng op smaak met peper.

6

Giet het ei-roommengsel over de ovenschaal en verdeel de andere helft van de geraspte kaas eroverheen. Bak de ovenschotel in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin.

Notities

Extra benodigdheden: ingevette ovenschaal

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter