Een zomers en heerlijk gerecht is deze kabeljauw in tomaten-ansjovissaus. Hij kan ook prima in de winter, maar in de warme zon en met verse ingrediënten dit gerecht klaarmaken in de tuin geeft net een extra dimensie aan je gerecht. Behalve dat het heel lekker is, staat het gerecht ook nog eens binnen een half uur op tafel.
Wij hebben dit visgerecht op de BBQ gemaakt, maar het kan ook prima in de keuken bereid worden. Gebruik dan een grote koekenpan.
Tip: serveer er deze lekkere gemarineerde courgettesalade bij en deze gevulde paprika’s met geitenkaas.
Pesce alla marinara - Kabeljauw in tomaten-ansjovissaus
Ingrediënten
- 500 gram kabeljauwfilet
- 1 blikje ansjovisfilet
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
- 1 blik tomatenblokjes
- 1,5 el verse Italiaanse kruiden (fijngehakt)
- 1 el peterselie (fijngehakt)
- 4 el olijfolie
- 100 ml water
- peper
- zeezout
Instructies
Steek de BBQ aan met een directe zone van ca. 150 graden.
Snijd de ansjovisfilets in fijne stukjes en snijd de kabeljauwfilets in grove stukken.
Hak de Italiaanse kruiden en de peterselie fijn.
Zet de skillet op de BBQ met de olijfolie en laat even opwarmen.
Voeg de ansjovisfilets toe en laat langzaam smelten.
Doe de knoflook erbij en fruit ongeveer 1 minuut mee.
Voeg nu de tomatenpuree, tomatenblokjes, het water en de Italiaanse kruiden toe.
Roer door elkaar en laat het ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de kabeljauwfilets toe en laat zachtjes doorkoken tot de kabeljauw gaar is (ca. 10 minuten).
Strooi de fijngehakte peterselie als laatste toe en serveer aan tafel in de skillet.
Notities
Extra benodigdheden: Skillet
Nog geen beoordelingen