Reviews

Inkbird BBQ Go handschoenen

Inkbird BBQ Go handschoenen

Een van de onmisbare accessoires voor mij zijn BBQ handschoenen.  Ik gebruik ze vooral voor plaatsen of uithalen van mijn platesetter, bij het gebruik van mijn skillet of Dutch Oven en schoonmaken. Je hebt ze in alle soorten en maten en ook van heel duur tot goed betaalbaar. Inkbird vroeg aan ons om hun BBQ handschoenen  te testen. Dit kwam precies op tijd, omdat er in mijn andere BBQ handschoen wat gaten ontstonden.

De handschoenen zijn verkrijgbaar in ‘one size fits all’. Ik heb niet hele grote handen, maar bij mij pasten ze prima en ze zitten erg lekker. De handschoenen lopen iets door over de pols en onderarm, zodat deze ook beschermd worden. Ook handig als je achter in de oven moet zijn. Of ze voor jouw handen geschikt zijn is denk ik een kwestie van proberen.

Inkbird BBQ Go handschoenen

De specificaties volgens Inkbird:

  • Model: IB-0236-XX
  • Maat: 11,4 cm * 18 cm * 6,5 cm
  • Gewicht: 347 gram
  • Maximale temperatuur 800 graden
temperatuur Inkbird handschoenen

Ik heb de handschoenen niet getest tot 800 graden, want daar wordt mijn BBQ niet heel erg blij van, maar ik heb ze meerdere keren getest tot ongeveer 300 graden. Hierbij heb ik mijn skillet en Dutch Oven van de BBQ afgehaald. Ook heb ik het rooster en de plate setter eruit gehaald.
Bij ongeveer 16-18 seconden was het bij de meeste voorwerpen niet meer prettig om deze langer vast te houden. De skillet was wat lastiger om lang vast te houden en na 14 seconden moest hij echt wel ergens worden neergezet. Voor mij in ieder geval ruim voldoende tijd om de spullen op een andere plek  neer te zetten.

De handschoenen zijn aan beide kanten voorzien van een siliconen coating zodat je een goede grip hebt op voorwerpen die je vastpakt.  Ze zijn te wassen onder de kraan of in de wasmachine. Ik heb mijn handschoenen gewassen met zeep en warm water onder de kraan en die waren prima schoon. Ik ben zelf altijd voorzichtig met de wasmachine, omdat ik bij andere merken de ervaring hebt dat de kwaliteit snel achteruit gaat.

De handschoenen kosten €16,99 en zijn te bestellen via de website van Amazon. Ik vind dit in vergelijking met vele andere BBQ handschoenen een prima prijs-kwaliteitsverhouding. Ik kan de handschoen van Inkbird zonder enige twijfel aanraden.

Inkbird BBQ Go handschoenen
disclaimer: De handschoenen zijn ter beschikking gesteld door Inkbird Nederland, maar deze review is onze eigen mening en ervaring met het product.

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter