Reviews

Smokey Goodness 2

Smokey Goodness 2

Een van de bekendste BBQ’ers van ons land is Jord Althuizen. Behalve een TV-programma op de zender 24Kitchen heeft hij een  schitterende reeks Smokey Goodness boeken uitgebracht, die bol staan van inspiratie, lekkere recepten en prachtige foto’s.

Ik kreeg Smokey Goodness 2, het next level BBQ Boek, dit jaar voor mijn verjaardag om mijn BBQ boekencollectie uit te breiden. In dit boek gaat Jord Althuizen naar Zuid-Amerika om daar de BBQ traditie te ontdekken. Geen dure BBQ’s, maar vooral in open vuur en zelfs recepten die gemaakt worden door een gat in de grond te graven.

 Smokey Goodness 2

Wanneer je in het boek begint te bladeren, waan je jezelf bijna in Zuid-Amerika. Er staan prachtige foto’s van de sfeer en de BBQ-cultuur in die dit continent uitstraalt. In het boek worden een aantal basisbeginselen besproken en ook een stukje over BBQ gear ontbreekt niet. Je vindt ook diverse rubs, salsa’s, bieren en wijnen, maar bovenal gaat het om het vlees.

De recepten in het boek zijn soms uitdagend, maar de meeste zijn prima te maken op de BBQ thuis. Ik ben zelf begonnen met de Lomo al Trapo, de Pomplona de lomo en heerlijke zoete aardappelen. Deze recepten zijn zeker voor herhaling vatbaar en waarschijnlijk zul je binnenkort nog meer recepten uit het boek voorbij zien komen.

Smokey Goodness 2

Conclusie Smokey Goodness 2
Voor iedereen die nieuwe ervaringen en bereidingen wil proberen kan ik het boek ontzettend aanraden.  Het boek is prachtig vormgegeven en de Zuid-Amerikaanse BBQ cultuur en sfeer komen echt tot uiting in het boek. Ben je nog echt een beginner op het gebied van BBQ, dan zou ik het eerste boek van Jord Althuizen, Smokey Goodness als eerste aanraden.

Wil je zelf Smokey Goodness 2 bestellen? Dat kan hier of kijk hier voor 1 van zijn andere mooie boeken.

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter