Bijgerechten/ Hoofdgerechten/ Vegetarisch

Quiche met verse spinazie en feta

Met een quiche of hartige taart kun je vol op variëren. En spinazie is een groente die zich hier heel goed voor leent. Het leuke is dat veel kinderen deze quiche heel erg lekker vinden. (Bij ons thuis in ieder geval wel!) Je kunt dan ook prima groenten goed ‘verstoppen’. De moeilijke eters krijgen zo ongemerkt toch wat groenten binnen.

Wij vinden de combinatie van spinazie met feta altijd erg lekker, maar mocht je hier niet van houden..dan kun je de kaas ook weglaten in het recept. Wij serveerden de spinaziequiche met deze lekkere frisse tomatensalade.

Eet smakelijk!

De Quiche smaakt heerlijk met een verse tomatensalade

Quiche met verse spinazie en feta

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Voorbereidingstijd: 20 minuten Bereidingstijd: 50 minuten (oven)

Ingrediënten

  • 5 plakjes deeg voor hartige taart
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 600 gram verse bladspinazie
  • 5 middelgrote eieren
  • 125 ml verse slagroom
  • 200 gram feta

Instructies

1

Leg de plakjes deeg los van elkaar op het aanrecht om te ontdooien.

2

Snijd de knoflook fijn.

3

Verwarm 2 el olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook totdat hij licht verkleurt.

4

Snijd of scheur de spinazie in stukken en schep het in delen bij de knoflook. Blijf doorroeren tot alle spinazie is geslonken.

5

Schep de spinazie in een vergiet, laat goed uitlekken en druk het overtollige vocht er met de achterkant van een lepel uit. Breng de spinazie op smaak met peper en zout.

6

Verwarm de oven voor op 180 °C.

7

Vet de taartvorm in met boter.

8

Bekleed de taartvorm met het deeg, plak de plakjes aan elkaar met een beetje water en druk ze goed aan. Prik met een vork een aantal gaatjes in de bodem.

9

Klop de eieren in een grote kom los met de slagroom.

10

Verdeel de uitgelekte spinazie over de taartbodem en schenk het eimengsel erover.

11

Verkruimel de feta in stukjes en verdeel over de quiche.

12

Bak de taart in het midden van de oven in ongeveer 50 minuten goudbruin en gaar.

Notities

Extra benodigdheden: quichevorm of taartvorm doorsnede 24 cm

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter