Bijgerechten/ Groenten/ Vegetarisch

Tomatensalade met mozzarella en basilicum

Dit is toch wel een van de lekkerste èn simpelste tomatensalades die wij kennen. De Italiaanse keuken blinkt natuurlijk ook uit vanwege zijn eenvoud. Een paar pure smaken bij elkaar, goede producten en je hebt echt iets heel lekkers!

Deze salade smaakt uiteraard heerlijk op een mooie zomerse dag. Hij kan prima als onderdeel van een Italiaanse maaltijd geserveerd worden, maar ook bij een picknick of de BBQ valt hij goed te combineren.

Wij eten o.a. bij de biefstuk tagliata of een heerlijke pasta pesto.

 

Tomatensalade met mozzarella en basilicum

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Voorbereidingstijd: 30 minuten Bereidingstijd: 5 minuten

Ingrediënten

  • ½ teen knoflook
  • 200 gram tomatenmix
  • 4 trostomaten
  • 1 mespunt zout
  • ½ tl suiker
  • ½ el rodewijnazijn
  • 2 el extra vierge olijfolie (bijv. Olijfolie Umbrië uit onze winkel)
  • 15 g verse basilicum
  • 125 gram mozzarella

Instructies

1

Wrijf met het snijvlak van de knoflook de binnenkant van de saladeschaal in.

2

Halveer de tomatenmix en snijd de trostomaten in plakken. Doe de tomaten in de schaal en voeg het zout, de suiker, rodewijnazijn en 1 el olijfolie toe en schep alles voorzichtig door elkaar.

3

Laat het 30 minuten intrekken.

4

Scheur de mozzarella in stukken en snijd de blaadjes basilicum in grove stukken. Verdeel over de salade.

5

Bestrooi met verse peper en besprenkel met 1 el extra vierge olijfolie.

Notities

Extra benodigdheden: grote schaal

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter