Hoofdgerechten/ Vegetarisch

Hartige taart met rode kool, geitenkaas en pecannoten

Hartige taart met rode kool, geitenkaas en pecannoten

Dit is echt een lekkere hartige taart. Sowieso een goede combi…rode kool en geitenkaas. De pecannoten geven de taart een lekkere extra bite. En de andere helft van de kool kun je heel goed opmaken in dit recept: rode kool roerbak met cranberries en rozijnen. Heb je meteen een lekker recept voor een weekje later!

Hartige taart met rode kool, geitenkaas en pecannoten

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 50 minuten

Ingrediënten

  • 6 plakjes diepvries bladerdeeg (ontdooid)
  • 1/2 verse rode kool
  • 1 appels
  • 2 el suiker
  • 50 ml water
  • 2 el rozijnen
  • 4 eieren
  • 200 gram crème fraîche
  • 100-125 gram zachte geitenkaas
  • 20 pecannoten

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 190 graden.

2

Vet de taartvorm in met een beetje boter en beleg de bodem en zijkanten met bladerdeeg. Prik met een vork een aantal gaatjes in de bodem. Bak ongeveer 15 minuten in het midden van de oven.

3

Snijd de rode kool in reepjes. Gebruik eventueel een keukenmachine met grove rasp.

4

Schil de appel en snijd in kleine stukjes.

5

Verwarm een pan en stoof de rode kool met de appelstukjes, rozijnen, suiker en water in ongeveer 15 minuten zachtjes gaar.

6

Klop de eieren los met de crème fraîche en breng op smaak met peper en zout.

7

Verdeel de rode kool over de bodem.

8

Verkruimel de geitenkaas over de kool en verdeel de noten over de kaas.

9

Giet het eimengsel over de inhoud van de taart en bak in ongeveer 20 minuten gaar.

Notities

Extra benodigdheden: taartvorm of springvorm met doorsnede 24 cm

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter