Ananas en BBQ kunnen het samen heel goed vinden. Vaak gril ik de ananas direct op de BBQ, maar met dit recept gaan we low & slow.
Dit recept, met een paar eigen aanpassingen, heb ik uit de nieuwsbrief van Bbqexperiencecenter die ik regelmatig in mijn inbox vind voor inspiratie.
Ben je een fan van barbecueën? Ga dit superlekkere dessert dan ècht een keer proberen!


Smokey ananas met pecan caramel ijs
Ingrediënten
- 1 ananas
- 5 eierkoeken
- 3 el suiker
- 2 tl kaneel
- halvarine
- 5 bollen pecan-caramel ijs
- chunk kersen rookhout
- mop saus
- 3 el honing
- 3 el stroop
- 1 el basterdsuiker
- 1 tl kaneel
Instructies
Steek de BBQ aan met een indirecte zone van 120 graden.
Snijd de boven- en onderkant van de ananas en schil rondom eraf.
Snijd teven de harde pitten eruit.
Gooi een stuk kersenhout tussen de kolen en zet de ananas rechtop op de BBQ.
Laat de ananas 1,5 uur roken op de BBQ.
Meng in een schaal 3 eetlepels suiker en 2 theelepels kaneel.
Maak daarna de mop saus met de honing, stroop, basterdsuiker en de kaneel.
Na 1,5 uur smeer je de ananas voor de eerste keer in met de mop saus en leg je de eierkoeken op de BBQ.
Herhaal het insmeren iedere 10 minuten.
Verwarm de mop saus indien nodig, om deze smeerbaarder te maken.
Wanneer de eierkoeken krokant zijn, snijd je de zijkanten eraf met dezelfde diameter als de ananas.
Smeer de zijkanten van de eierkoeken in met halvarine en haal door de kaneelsuiker.
Haal na 2 uur de ananas van de BBQ en laat afkoelen.
Snijd vervolgens in 5 plakken en steek het midden uit. (De harde kern is namelijk hard en niet eetbaar.)
Leg nu de eierkoek op een bord en leg hier de plak ananas bovenop.
Het bolletje ijs gaat bovenop de ananas.
Notities
Extra benodigdheden: siliconen kwast, BBQ met deksel
2 Comments
Inge
9 augustus 2022 at 13:00Smokey ananas met pecan caramel ijs verdient echt een pluim, heerlijk recept met of zonder de koeken, de mopsaus is ook echt heerlijk, zo simpel en lekker 5 sterren.
bbqandcooking
12 augustus 2022 at 12:41Dankjewel Inge voor je reactie! Wij zijn er ook dol op!