Zoet

Dadeltaart met kokos

Dadeltaart met kokos

De dadeltaart is een no-bake taart, dus de taart wordt gemaakt zonder te bakken. Erg makkelijk! De combinatie van dadels met koek en kokos is echt superlekker. 

Ik maak deze taart vaak als we een verjaardag thuis vieren. Ik maak dan 2 of 3 andere taarten erbij die wel de oven ingaan, dus ideaal dat deze dadeltaart op mag stijven in de koelkast. Heb je meerdere gasten die ervan mogen eten (bijvoorbeeld als dessert) dan zou je de ingrediënten ook kunnen verdubbelen. De taart wordt dan iets voller en hoger. Gebruik dan wel een grotere taartvorm.

Als je kleine dadeltaartjes wilt maken, gebruik je in plaats van een grote taartvorm 2 siliconen muffinvormen. De hoeveelheid ingrediënten blijft hetzelfde. Na het opstijven in de koelkast hoef je ze alleen nog maar uit de muffinvorm te halen en met kokos te bedekken.

Dadeltaart met kokos
Dadeltaart met kokos

Dadeltaart met kokos

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 8-10 stuks
Voorbereidingstijd: 15 minuten Bereidingstijd: 2 uur wachttijd

Ingrediënten

  • 250 gram dadels
  • 120 gram volkoren biscuits of Maria biscuits
  • 125 gram ongezouten roomboter
  • 75 gram bruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 65 gram kokosrasp

Instructies

1

Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.

2

Snijd de dadels in reepjes en de koekjes in stukjes.

3

Smelt de boter in een ruime pan (hapjespan).

4

Voeg de suiker toe en laat het al roerend oplossen in de boter.

5

Klop het ei los in een bakje en voeg het toe aan de boter in de pan. Roer door met een garde tot een gladde saus ontstaat.

6

Roer de dadels door het botermengsel en warm even kort mee.

7

Haal de pan van het vuur af en roer de stukjes koek en 30 gram kokosrasp door de dadels.

8

Schep alles in de ingevette springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel.

9

Zet de vorm minimaal 2 uur in de koelkast.

10

Haal voor gebruik de vorm uit de koelkast en verwijder de rand. Bestrooi de dadeltaart met de rest van de kokos.

Notities

Extra benodigdheden: springvorm/taartvorm met een doorsnede van 22 cm, bakpapier, hapjespan

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter