Lekkere toetjes van de BBQ zijn helemaal niet moeilijk om te maken. Deze Indische bananen heb je gemaakt in een handomdraai en zijn om te smullen. De warme banaan wordt heerlijk zacht en de combinatie met kokos, stroop en serehpoeder maken het helemaal af.
Uiteraard kun je er ook een bolletje kokos of vanille ijs bij serveren.
Indische bananen van de BBQ
Ingrediënten
- 4 bananen
- 4 el roomboter
- 4 el kokos
- 4 el stroop
- 2 el citroensap
- 2 tl serehpoeder (citroengras)
- 4 cocktailprikkers
Instructies
Trek bij elke banaan over de lengte 1 schilreep open en rol deze op tot het eind.
Zet de schilreep vast met een cocktailprikker.
Laat de rest van de schil zitten, maar maak de banaan wel los van de schil.
Meng de stroop met de citroensap en druppel dit over de bananen.
Smelt de boter in een pannetje en kwast de bananen in.
Strooi per banaan 1 eetlepel kokos eroverheen en daarna een beetje serehpoeder.
Zorg dat de BBQ een temperatuur heeft van ongeveer 160 graden.
Leg de bananen in een aluminiumschaal (of folie) en zet ze voor ongeveer 10 minuten op de BBQ.
Notities
Extra benodigdheden: Siliconen kwastje, aluminiumschaal of aluminiumfolie
Nog geen beoordelingen