Gevogelte BBQ/ Hoofdgerechten

Tunesische kipfilet met peterseliesalsa

Tunesische kipfilet met peterseliesalsa

De Tunesische keuken staat bekend om zijn mix van veel mediterrane en Berberse gerechten. Ik krijg altijd een beeld in mijn hoofd van lokale markten met overal mooie bergen verse kruiden met de mooiste kleuren. 
Voor dit gerecht heb ik de kipfilet gegrild op de BBQ in een eigen rub en daarbij een heerlijke peterseliesalsa geserveerd. Combineer dit met gegrilde groenten, een heerlijke couscous of rijst en je waant jezelf toch even op vakantie.

 

Tunesische kipfilet met peterseliesalsa

Tunesische kipfilet met peterseliesalsa

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Voorbereidingstijd: 20 minuten Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

  • 1 kg kipfilet
  • Rub
  • 4 tl korianderpoeder
  • 3 tl komijn
  • 2 tl zeezout
  • 2 tl peper
  • Peterseliesalsa
  • 3 handen platte peterselie
  • 5 el olijfolie
  • 2 el amandelen
  • 1 grote teen knoflook (of 2 kleintjes)
  • 1 tl mosterd
  • 1/2 tl honing
  • snufje zeezout

Instructies

1

Steek de BBQ aan met een directe zone van ongeveer 160 graden.

2

Maak de rub door de kruiden met elkaar te mengen.

3

Dep de kipfilets droog met keukenpapier en smeer rondom in met de rub.

4

Leg de kipfilets op de BBQ en maak ondertussen de peterseliesalsa.

5

Doe de peterselie, amandelen en de knoflook in een keukenmachine en hak fijn.

6

Voeg de olijfolie in kleine beetjes toe.

7

Doe het mengsel in een bakje en voeg de mosterd, honing en een beetje zout toe.

8

Meng dit goed door elkaar.

9

Draai de kipfilets regelmatig. Ze zijn klaar bij een kerntemperatuur van 70 graden.

10

Snijd de kipfilets in plakken en garneer met een beetje peterseliesalsa erop.

Notities

Extra benodigdheden: keukenmachine of vijzel.

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter