Hoofdgerechten

Zuurkool met ananas en rookworst onder een kruimeldakje

Zuurkool met ananas en rookworst onder een kruimeldakje

Bij de winter hoort zuurkool en bij zuurkool hoort rookworst. Of iets zoets zoals appel of ananas. En als we dit allemaal bij elkaar in een ovenschaal stoppen…heb je al bijna dit gerecht gemaakt. Het is dan ook een snel recept om te maken en favoriet bij kinderen door de appel en ananas. De kaas en tijm geven een lekkere hartige en kruidige tegenhanger.

Wijntip: Cave de Beblenheim AOC Alsace Riesling

Zuurkool met ananas en rookworst onder een kruimeldakje

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Voorbereidingstijd: 10 minuten Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 kg zuurkool
  • 375 gram rookworst
  • 1 blik ananas in stukjes
  • 1 appel
  • 100 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 150 gram tarwebloem
  • mespunt zout
  • 125 gram geraspte oude/pittige kaas
  • 1 el tijm
  • peper
  • zout

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC en vet de ovenschaal in met boter.

2

Laat de zuurkool uitlekken in een vergiet.

3

Snijd de rookworst in plakjes en de geschilde appel in blokjes.

4

Meng de zuurkool met de ananas, stukjes appel en plakjes rookworst en verdeel over de ovenschaal.

5

Kneed van de bloem, boter en mespunt zout met koele handen een kruimelig deeg.

6

Kneed de geraspte kaas en de tijm erdoor en breng op smaak met peper en zout.

7

Verdeel het kruimeldeeg over de zuurkool en bak de in ongeveer 30 minuten goudbruin.

Notities

Extra benodigdheden: ovenschaal, vergiet

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter