Wij maken graag een complete maaltijd op de BBQ klaar en groenten horen daar elke dag bij. Gelukkig zijn er heel veel lekkere groenten die op de BBQ klaar te maken zijn. Deze hele bloemkool smaakt geweldig lekker en is ook nog eens heel eenvoudig.
Vroeger aten wij altijd bloemkool met een papje, zoals ome Willem dit zong, maar tegenwoordig dippen wij de bloemkool in de kaassaus met 3 soorten kaas en een bosuitje voor een extra bite. Dit gerecht kan prima als voorgerecht of als hoofdgerecht gegeten worden.
Hele bloemkool van de BBQ met kaassaus
Ingrediënten
- 1 hele bloemkool
- 150 gram cheddar
- 100 gram geitenkaas
- 100 gram belegen kaas
- 1 bosui
- 3 el water
Instructies
Bereid de BBQ voor op een indirecte warmte van 180 graden.
Verwijder de groene bladeren van de bloemkool.
Wikkel de bloemkool in aluminiumfolie.
Leg de bloemkool voor ongeveer 60 minuten op de BBQ en keer regelmatig. (de tijd hangt af van de grootte)
Rasp de cheddar en belegen kaas en breek de geitenkaas in kleine stukjes.
Snijd de bosui in kleine ringetjes en doe samen met de kaas in een bbq bestendig pan of bakje.
Voeg 3 el water toe.
Zet de laatste 10 minuten de kaas op de directe kant van de BBQ en roer regelmatig tot de kaas gesmolten is.
Serveer de kaas samen met de bloemkool.
Notities
Extra benodigdheden: pan of aluminium schaaltje voor op de BBQ.
Nog geen beoordelingen