Hoofdgerechten/ Vlees BBQ

Libanese hamburger

Libanese hamburger

De Libanese keuken kenmerkt zich door het gebruik van veel verse groenten, kruiden, vis, zuivel en granen. Veel gerechten zijn vegetarisch. Vlees wordt wel gegeten, maar speelt een minder belangrijke rol.

Ingrediënten die veel gebruikt worden zijn onder andere yoghurt, munt, peterselie, granaatappel, citroen, kikkererwten, paprika, tomaten, knoflook en olijfolie. Wij hebben inmiddels ook een paar heerlijke Libanese recepten op onze website staan, zoals fattoush, baba ganoush en een Libanese salade met pitabroodjes. 

Ook de mezze zijn daar op tafel te vinden. Verschillende kleine hapjes die je samen kunt delen. Een bekende Libanese mezze is de ‘kibbeh’.  Een gefrituurd gerechtje van vlees, pijnboompitten, bulgur en kruiden. Ze lijken nog het meest op een kroket of bitterbal. Deze ontzettend lekkere Libanese burger is geïnspireerd op de Libanese keuken èn op de Libanese kibbeh.

In dit recept hebben we ook deze lekkere hummus en yoghurtsaus gebruikt.

Eet smakelijk!

Libanese hamburger

Libanese hamburger

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (2 stemmen, gemiddeld: 5,00 van de 5)
Laden...
Aantal: 5 personen
Voorbereidingstijd: 30 minuten Bereidingstijd: 12 minuten

Ingrediënten

  • 4 Libanese platbroodjes
  • de pitjes van 1 granaatappel
  • bakje hummus (zie recept op onze website)
  • bakje yoghurtsaus ((zie recept op onze website)
  • Tomaten-komkommersalade:
  • 1/4 komkommer in blokjes
  • 5 tomaatjes in vieren gesneden (bijv. romaatjes)
  • 1 el verse koriander, fijngesneden
  • 1 el verse munt, fijngesneden
  • peper
  • zeezout
  • Burger:
  • 100 gram fijne bulgur
  • 200 ml warm water
  • 750 gram rundergehakt
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 3 tl pijnboompitten
  • 3 tl Ras el hanout
  • peper
  • zeezout

Instructies

1

Maak de hummus en de yoghurtsaus volgens het recept op onze website. (Het recept voor de hummus mag gehalveerd worden.)

2

Maak de tomaten-komkommersalade door de blokjes komkommer, stukjes tomaat, fijngesneden koriander en munt door elkaar te roeren. Breng op smaak met peper en zout.

3

DE BURGERS:

4

Wel de Bulgur ongeveer 10 minuten in gekookt water.

5

Giet na 10 minuten de bulgur af en laat afkoelen.

6

Meng het gehakt met de bulgur, gesnipperde ui, pijnboompitten, Ras el hanout, peper en zeezout.

7

Maak 5 burgers van ongeveer 200 gram per stuk.

8

Steek de BBQ aan met een directe zone van ongeveer 180 graden.

9

Gril de hamburgers in ongeveer 6 minuten per kant gaar.

10

Verwarm de Libanese platbroden kort in de oven. Beleg ze met de burgers, salade, granaatappelpitjes, hummus en de yoghurtsaus.

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter