Hummus is super makkelijk om zelf te maken en zelfgemaakt nog veel lekkerder ook! De basis van hummus zijn kikkererwten. Wij gebruiken ze uit blik, maar als je tijd en zin hebt kun je ze ook zelf weken en koken. Gebruik dan 250 gram kikkererwten.
Tahin of tahini is sesampasta en geeft de hummus een lichte nootachtige smaak. In de supermarkt is tegenwoordig tahin te koop van verschillende merken zoals BioToday of Sebahat.
Serveer de hummus in een mooi schaaltje of kom en garneer met verse koriander en een goede olijfolie.
Hummus
Ingrediënten
- 2 blikken kikkererwten (800 gram, uitlekgewicht is 265 gram per blik)
- 3 el witte tahin (sesampasta)
- 1 teentje knoflook
- 3 el citroensap
- 2 tl zout
- 8 el zonnebloemolie
- 1 el olijfolie
- verse koriander
Instructies
Doe de kikkererwten in een zeef, spoel af en laat uitlekken.
Doe de kikkererwten samen met de tahini en de knoflook in de keukenmachine en pureer tot een glad mengsel.
Voeg de citroensap en het zout erbij.
Voeg de olie in een dun straaltje toe terwijl de machine draait.
Breng eventueel op smaak met zout.
Garneer met verse koriander en olijfolie.
Notities
Extra benodigdheden: keukenmachine of staafmixer
Nog geen beoordelingen