Bijgerechten/ Vegetarisch

Ciabatta caprese met pesto, tomaat en mozzarella

Ciabatta caprese met pesto, tomaat en mozzarella

De meeste mensen kennen wel de Italiaanse salade caprese met tomaat, mozzarella en vaak ook basilicum. Uiteraard heerlijk in de zomer bij een Italiaanse maaltijd, maar eigenlijk vinden wij het altijd erg lekker!

Deze ciabatta is dus geïnspireerd op die pure en simpele insalata caprese. Een heerlijk lunchrecept die je ook prima zou kunnen maken als lekker borrelbroodje. En een tip van ons: gebruik wél goede ingrediënten. Een verse pesto smaakt nou eenmaal veel lekkerder dan pesto uit een potje. En rijpe tomaatjes en een goede bol mozzarella maakt de smaak nog beter!

Ons recept voor verse pesto vind je hier!

Ciabatta caprese met pesto, tomaat en mozzarella

Ciabatta caprese met pesto, tomaat en mozzarella

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 2-3 personen
Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten

  • 1 ciabatta
  • 90 gram verse pesto
  • 2- 3 tomaten
  • 2 bollen mozzarella
  • rucola
  • peper
  • zeezout

Instructies

1

Snijd de ciabatta overdwars open en smeer de pesto op beide opengesneden vlakken uit.

2

Snijd de mozzarella en de tomaten in plakken en verdeel eerst de mozzarella en daarna de tomaat over de ciabatta.

3

Breng op smaak met peper en zeezout.

4

Verdeel de rucola naar wens over het brood en snijd het in dikke plakken.

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter