Simpel, snel en lekker is deze rucolasalade. Met maar een paar ingrediënten zet je zo een lekker side dish op tafel. Gebruik wel een goede olijfolie en balsamico, dat komt de smaak echt ten goede.
Deze salade past goed bij een Italiaanse maaltijd en smaakt ook erg lekker als bijgerecht bij deze frittata.
Tip: kijk eens in onze winkel naar onze BBQandcooking biologische olijfoliën en balsamico!
Rucolasalade met Parmezaanse kaas
Ingrediënten
- 2 el pijnboompitten
- 70 gram rucola
- 10 groene olijven met knoflook
- 2 el olijfolie extra vergine (zie onze 'winkel')
- 1 el witte balsamico
- peper
- zeezout
- stukje Parmezaanse kaas
Instructies
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan mooi goudbruin en laat afkoelen.
Verdeel de rucola over een grote schaal.
Snijd de olijven doormidden en verdeel over de rucola.
Meng voor de dressing de olijfolie met de witte balsamico, peper en zeezout en verdeel over de rucola.
Schaaf de Parmezaanse kaas in stukjes en verdeel samen met de pijnboompitjes over de salade.
Notities
Extra benodigdheden: koekenpan
Nog geen beoordelingen