Dit klassieke recept is makkelijk om te maken, smaakt erg lekker èn is een perfect recept als je een beetje wilt uitpakken tijdens een etentje.
Ons advies is om wel goede ingrediënten te gebruiken, dus echte roomboter en verse kruiden. Dat komt de smaak ècht ten goede namelijk. Wij aten deze lekkere aardappelsalade bij deze Provençaalse kalfsentrecote van de BBQ, maar hij kan uiteraard ook prima gegeten worden bij een ander mooi stukje vlees of kip òf als onderdeel van een vegetarische maaltijd.
Krieltjes in boter/kruidendressing
Ingrediënten
- 500 gram krieltjes met schil
- 2 el verse bieslook
- 2 el verse platte peterselie
- 1 teentje knoflook
- 2 tl grof zeezout
- 60 gram ongezouten roomboter
Instructies
Laat de boter op kamertemperatuur zacht worden.
Breng de krieltjes in een ruime pan met water aan de kook. Kook ze in 15 minuten gaar.
Snijd de peterselie en bieslook fijn.
Meng de kruiden met de uitgeperste knoflook en zeezout door de roomboter. Breng op smaak met peper.
Giet de krieltjes af en snijd ze doormidden.
Roer de kruidenboter door de krieltjes.
Nog geen beoordelingen