Dit bijgerecht ziet er niet alleen mooi uit, maar smaakt ook echt heel erg lekker. Wij hebben al vaker verteld dat wij dol zijn op verse groenten en dat het een belangrijk onderdeel is van onze maaltijd. Je kunt er ook zo ontzettend veel mee variëren. Grillen, stoven, verwerken in een plaattaart of ovengerecht…noem maar op.
Door onze kruidendressing krijgt dit gerecht ook nog eens een extraatje. Je kunt natuurlijk ook andere kruiden voor de dressing gebruiken. Want tijm, oregano of rozemarijn kan ook prima gebruikt worden!
Tip: gebruik onze heerlijke biologische Olijfolie Umbrië in dit gerecht. Klik hier om te bekijken!
Gegrilde courgette en venkel met kruidendressing
Ingrediënten
- 1 grote courgette
- 1 venkel
- 6 el olijfolie Umbrië (zie onze 'winkel')
- 1 teentje knoflook
- 3 el verse peterselie
- 2 el verse basilicum
- 1 el verse munt
- 1 el citroensap
- zeezout
- verse peper
Instructies
Snijd de courgette in lange plakken en de venkel doormidden.
Meng 3 el olijfolie met 1 uitgeperst teentje knoflook en bestrijk de groenten aan de voor- en achterkant ermee in.
Rooster de courgette en venkel op de BBQ of in een grillpan.
Maak de kruidendressing door de peterselie, basilicum, munt, 3 el olijfolie, 1 el citroensap en peper, zout te pureren.
Druppel de kruidendressing over de gegrilde courgette en venkel.
Serveer de rest van de dressing apart.
Notities
Extra benodigdheden: staafmixer of keukenmachine, eventueel grillpan.
Nog geen beoordelingen