Vlees BBQ

Lamszadel van de BBQ

Lamszadel van de BBQ

Lamsvlees is veelal lastiger te krijgen in de supermarkt en ik ga daarom vaak naar de halal slager om daar de lekkerste delen van het lam te halen en te bereiden op de BBQ. De lamszadel is feitelijk een dubbel lamskotelet. Het vlees is heerlijk mals en sappig, mits goed bereid. De lamszadel bereiden we op de BBQ boven de directe zone en afhankelijk van de dikte ongeveer 2
minuten per kant, zodat hij mooi rosé aan tafel geserveerd kan worden.

 

Lamszadel van de BBQ

Lamszadel van de BBQ

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Voorbereidingstijd: 1 uur wachttijd Bereidingstijd: 5 minuten

Ingrediënten

  • 800 gram lamszadel
  • 2 el balsamico
  • 1 el honing
  • 3 el olijfolie
  • 2 tl oregano
  • 1 teen knoflook
  • 1 el droge witte wijn
  • 1 tl Franse mosterd

Instructies

1

Maak een marinade door de balsamico, honing, olijfolie, oregano, knoflook, witte wijn en de mosterd te mengen.

2

Doe de lamszadel met de marinade in een hersluitbare plastic zak en laat minimaal 1 uur in de koelkast intrekken.

3

Steek de BBQ aan met een directe zone van 180 graden.

4

Gril de lamszadel ongeveer 2 minuten per kant en zorg dat deze nog mooi rosé van binnen is.

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter